sałatka pampuchowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sałatka zdrowa, pełna witamin i przede wszystkim smaczna.

  • 30 min

Składniki:

  • - brokuł
    - ser feta
    - garść słonecznika
    - 3 pampuchy (drożdżowe kluski do gotowania na parze)
    - mały jogurt naturalny
    - 3 ząbki czosnku
    - zioła (np. tymianek)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka pampuchowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła dzielimy na małe różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 3 minuty. Fetę kroimy w kostkę. Pampuchy kroimy na małe kawałki i podsmażamy na maśle do uzyskania złotego koloru.
  • 2. Sos: jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami. Można odrobinę osolić.
  • 3. Składniki układamy warstwami: brokuł, sos czosnkowo-ziołowy, feta. Całość posypujemy słonecznikiem i grzankami.

Porady

Pampuchy możemy zastąpić chlebem lub bułką. Jednak z klusków drożdżowych moim zdaniem grzanki są o wiele smaczniejsze. Należy pamiętać, że feta jest bardzo słona i nie należy przesadzić z przyprawami. Pampuchy można zrobić samemu lub kupić gotowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Czosnek Sery Słonecznik Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować