Sałatka owocowa z naturalnym jogurtem i prażonymi migdałami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wiosna, a wraz z nią przychodzi ochota na smaczne zdrowe dania, w tym owocowe sałatki, feria barw i witamin sprawi że poczujecie przypływ energii, wielkim plusem tej sałatki jest łatwość i szybkość przygotowania, doskonale nadaje się na drugie śniadanie, podwieczorek czy lekką niezbyt późną kolację. Myślę , że zachęci Was wersja podania. Polecam!

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na dwie porcje:
    200 g jogurtu naturalnego Bio
    1 banan
    2 mandarynki
    2 kiwi
    Garść zielonych bezpestkowych winogron
    ½ szklanki płatków migdałowych
    Sok z cytryny lub limonki
    Płynny miód do polania
    Liście mięty do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka owocowa z naturalnym jogurtem i prażonymi migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni do uzyskania złocistego koloru, odstawić do wystudzenia.
    Owoce umyć, obrać , pokroić na cząstki, skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały, przemieszać.
    Na dnie szklanych pucharków rozłożyć jogurt, wsypać wymieszane owoce, posypać płatkami migdałowymi, polać delikatnie płynnym miodem do smaku, udekorować miętą. Podawać od razu po przygotowaniu.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować