Sałatka makaronowa z mięsem mielonym

4.5 (176 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sałatka wyszła rewelacyjnie. Po schłodzeniu smakuje wybornie. Dzięki aksamitnemu i delikatnemu czosnkowemu sosowi od Folwark smaki wszystkich składników są wyraźnie wyczuwalne.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu kritharaki (w kształcie ryżu)
    250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    1 mała puszka kukurydzy
    1 cebula
    3 łyżki oleju rzepakowego
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    1/2 zielonej papryki
    3 ogórki kiszone
    1 garść grzybów mun
    3-4 łyżki sosu czosnkowego np Folwark
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka makaronowa

Sałatka makaronowa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka makaronowa z mięsem mielonym 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Grzyby przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, mięso mielone, pokrojone w kostkę papryki, kukurydzę, pokrojone w kostkę grzyby, obrane i pokrojone w kostkę ogórki, lekko oprószamy solą i pieprzem. Smażymy przez kwadrans na największym płomieniu, cały czas rozdrabniając mięso. Studzimy.
    Następnie dodajemy makaron i sos czosnkowy, mieszamy, do smaku możemy doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem, schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować