Sałatka wyszła rewelacyjnie. Po schłodzeniu smakuje wybornie. Dzięki aksamitnemu i delikatnemu czosnkowemu sosowi od Folwark smaki wszystkich składników są wyraźnie wyczuwalne.
60 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
250 g makaronu kritharaki (w kształcie ryżu)
250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
1 mała puszka kukurydzy
1 cebula
3 łyżki oleju rzepakowego
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
1/2 zielonej papryki
3 ogórki kiszone
1 garść grzybów mun
3-4 łyżki sosu czosnkowego np Folwark
sól, pieprz
Sałatka makaronowa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Grzyby przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, mięso mielone, pokrojone w kostkę papryki, kukurydzę, pokrojone w kostkę grzyby, obrane i pokrojone w kostkę ogórki, lekko oprószamy solą i pieprzem. Smażymy przez kwadrans na największym płomieniu, cały czas rozdrabniając mięso. Studzimy.
Następnie dodajemy makaron i sos czosnkowy, mieszamy, do smaku możemy doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem, schładzamy.
Komentarze