Sałatka makaronowa z indykiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Sałatka zrobiona na szybko z tego, co zostało z obiadu, prosta i smaczna zarazem

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół ogórka zielonego (szklarniowy lub gruntowy)
    50 g makaronu nitki i 50 g makaronu muszelki
    pół pomidora
    pół papryki żółtej
    ok 80 g upieczonej piersi z indyka
    2-3 łyżki kukurydzy
    1 łyżka majonezu
    1,5 łyżki musztardy sarepskiej
    sól, pieprz
    szczypta ziół prowansalskich i koperku do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka makaronowa z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek pokroić w niedużą kostkę, makaron ugotować, ostudzić i odsączyć z wody, dorzucić, dodać pokrojony w kostkę pomidor i paprykę. Mięso podzielić na niewielkie kawałki i dorzucić do całości. Dodać kilka łyżek kukurydzy. Doprawić sosem na bazie majonezu i musztardy. Ew. dosolić i dodać pieprzu oraz zioła. Wymieszać, posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować