Sałatka zrobiona na szybko z tego, co zostało z obiadu, prosta i smaczna zarazem
20 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
Pół ogórka zielonego (szklarniowy lub gruntowy)
50 g makaronu nitki i 50 g makaronu muszelki
pół pomidora
pół papryki żółtej
ok 80 g upieczonej piersi z indyka
2-3 łyżki kukurydzy
1 łyżka majonezu
1,5 łyżki musztardy sarepskiej
sól, pieprz
szczypta ziół prowansalskich i koperku do posypania
Sałatka makaronowa z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórek pokroić w niedużą kostkę, makaron ugotować, ostudzić i odsączyć z wody, dorzucić, dodać pokrojony w kostkę pomidor i paprykę. Mięso podzielić na niewielkie kawałki i dorzucić do całości. Dodać kilka łyżek kukurydzy. Doprawić sosem na bazie majonezu i musztardy. Ew. dosolić i dodać pieprzu oraz zioła. Wymieszać, posypać koperkiem.
Komentarze