Sałatka jajeczna z tuńczykiem i groszkiem

5 (9 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna, szybka w wykonaniu sałatka z dostępnych składników.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    1 puszka groszku konserwowego
    200 g żółtego sera
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    kawałek pora (70 g)
    2-3 łyżki posiekanego koperku
    3-4 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (9 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka jajeczna z tuńczykiem i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
    Groszek odsączamy z zalewy.
    Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem na mniejsze kawałki.
    Pora kroimy wzdłuż na 4 części, a następnie w poprzek na paseczki.
    Wszystkie składniki mieszamy, dodając koperek i majonez, doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować