Sałatka jajeczna z tuńczykiem, ogórkiem, papryką

3.13 (8 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Polecam, jest bardzo smaczna.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże wiejskie jajka ugotowane na twardo
    tuńczyk w oleju puszka
    mała puszka kukurydzy z groszkiem 140 g
    cała czerwona papryka konserwowa ( w kawałkach )
    2 kiszone ogórki
    3 łyżki pokrojonego grubego szczypioru
    1/2 czerwonej cebuli
    2 łyżki majonezu
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

3.13 (8 ocen)

Sałatka jajeczna z tuńczykiem, ogórkiem, papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę.
    Paprykę konserwową i kiszone ogórki też pokroić w kostkę.
    Kukurydze odsączyć z zalewy na sicie.
    Z tuńczyka odlać tłuszcz.
    Cebulę pokroić w drobną kostkę.
    Wszystkie składniki sałatki przełożyć do salaterki i wymieszać. Dodać majonez. pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku.
    Sałatka gotowa. Smacznego.

Porady

Można dodać jeszcze drobno posiekaną natkę pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Jajka Kukurydza Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować