4 duże wiejskie jajka ugotowane na twardo
tuńczyk w oleju puszka
mała puszka kukurydzy z groszkiem 140 g
cała czerwona papryka konserwowa ( w kawałkach )
2 kiszone ogórki
3 łyżki pokrojonego grubego szczypioru
1/2 czerwonej cebuli
2 łyżki majonezu
pieprz czarny świeżo mielony
sól do smaku
Sałatka jajeczna z tuńczykiem, ogórkiem, papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę.
Paprykę konserwową i kiszone ogórki też pokroić w kostkę.
Kukurydze odsączyć z zalewy na sicie.
Z tuńczyka odlać tłuszcz.
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki sałatki przełożyć do salaterki i wymieszać. Dodać majonez. pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku.
Sałatka gotowa. Smacznego.
Porady
Można dodać jeszcze drobno posiekaną natkę pietruszki.
Komentarze