Sałatka do obiadu z ogórkiem i rzodkiewką

4.99 (146 ocen)

  • 15 min

Taką sałatkę często podaję do drugiego dania. Robi się ją bardzo szybko i jest smaczna i tania w przygotowaniu.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 zielona sałata
    1 ogórek zielony
    pół pęczka rzodkiewek
    pół pęczka szczypiorku
    sól do smaku
    szczypta cukru
    sok z cytryny do smaku
    3 łyżki śmietany 12 %
    3 łyżki jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

4.99 (146 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Sałatka do obiadu z ogórkiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i dokładnie osuszamy.
  • 2. Ogórek obieramy i razem z rzodkiewką kroimy w półplasterki.
  • 3. Sałatę rwiemy na małe kawałki.
  • 4. Szczypiorek drobno siekamy.
  • 5. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i sokiem z cytryny.
  • 6. Sałatka jest gotowa do podania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Rzodkiewka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować