Wiosenna sałatka do obiadu

4.5 (196 ocen)

  • 10 min

Wiosennie na talerzu i smacznie. Idealnie komponuje się z pieczonymi mięsami ale równie dobra jest do smażonych ryb.

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 główki sałaty zielonej
    2 pomidory
    1/2 ogórka wężowego
    1/2 papryki czerwonej
    6 rzodkiewek
    1/2 pęczka cebulki dymki
    150 ml jogurtu naturalnego z dodatkiem mascarpone
    sól
    pieprz
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Wiosenna sałatka do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka wiosenna do obiadu 1. Wszystkie warzywa myjemy, osuszamy. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w ósemki. Sałatę zieloną rwiemy na kawałki. Ogórka zielonego obieramy i kroimy w półtalarki. Rzodkiewki kroimy w talarki a paprykę w kostkę. Cebulę dymkę siekamy. Jogurt doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru dokładnie mieszamy. Na talerzu układamy sałatę zieloną, skrapiamy jogurtem. Na sałatę układamy pomidory, ogórki, rzodkiewkę, posypujemy pokrojoną papryką. Polewamy jogurtem, posypujemy cebulką dymką. Smacznego!

Porady

Zamiast jogurtu z dodatkiem mascarpone można użyć typu greckiego lub gęstej kwaśnej smietany

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Papryka Pomidor Rzodkiewka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować