Wiosenna sałatka z ogórkiem i rzodkiewką

4.5 (162 ocen)

  • 20 min

Wiosną coraz częściej sięgamy po sezonowe i pachnące warzywa. Ta sałatka jest pyszna i bardzo szybka w wykonaniu sałatka. Może być na przekąskę lub jako dodatek do drugiego dania.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 zielona sałata
    1 zielony ogórek
    1 pęczek rzodkiewek
    2 małe pomidory
    1 puszka kukurydzy
    ulubiony sos sałatkowy
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Przekąski

Wiosenna sałatka z ogórkiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i dokładnie osuszamy.
  • 2. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Ogórek obieramy i kroimy w półplasterki. Pomidory kroimy w ćwiartki. Sałatę rwiemy na małe kawałki.
  • 3. Kukurydzę dokładnie osączamy z zalewy.
  • 4. Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
  • 5. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Sałatka jest gotowa do podania
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Ogórek Pomidor Rzodkiewka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować