Wielkanocna sałatka z dodatkiem jajek i chrzanu, to idealny dodatek do świątecznych wędlin i mięs. Sałatka łączy w sobie ostry smak chrzanu, słodki smak ananasa i kwaskowy smak jabłek. Ulubiony ser żółty dodatkowo wzbogaca jej smak.
Sałatka chrzanowa z jabłkiem, ananasem, serem żółtym i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce łączymy majonez ze śmietaną i chrzanem. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę jabłka. Mieszamy, aby jabłka nie ściemniały. Ugotowane na twardo jajka kroimy podobnie w kostkę i tak samo postępujemy z serem, jajkami i ananasem. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Całość mieszamy, dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku.
W sałatce ma być wyczuwalny smak chrzanu. Możemy stopniowo dodawać chrzan zaczynając od dwóch łyżek.
Sałatkę należy schłodzić minimum godzinę przed podaniem.
Komentarze