Słodko - ostra sałatka jajeczna, w sam raz na wielkanocny stół.
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
5 plastrów ananasa z puszki
mała puszka kukurydzy
pół pora
150 g sera żółtego
2 łyżki tartego chrzanu
2 łyżki majonezu
sól, pieprz czarny mielony
Sałatka chrzanowa z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka obrać i pokroić w kostkę razem z serem żółtym i ananasem.
Ananas odsączyć z soku na sitku.
2.Dodać kukurydzę i drobno posiekanego pora.
Wszystko wymieszać.
Majonez połączyć z chrzanem. Dodać do sałatki, wymieszać.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Porady
Sałatkę najlepiej spożyć 2-3 godziny po przygotowaniu, wtedy składniki dobrze się "przegryzą".
Komentarze