Sałatka bankietowa z fasolką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana sałatka jest miłym zaskoczeniem dla gości. Jest smaczna i pożywna.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g, białej fasolki z puszki
    3 plasterki boczku wędzonego
    2 pomidory
    5 dag. sera feta
    10 oliwek
    2 gałązki koperku
    Sos:
    5 łyżek oleju np. 3 ziarna
    2 łyżki octu jabłkowego
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżka czubrycy zielonej
    1 łyżka pieprzu cytrynowego
    0,5 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka bankietowa z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki sosu mieszam, odstawiam. Fasolkę osączam, polewam połową sosu, mieszam, odstawiam na 10 minut. Pomidory kroję w ósemki, ser w kostkę, a oliwki na pół. Na talerzu układam fasolkę, ustawiam ruloniki z pokrojonego boczku, układam pomidory. Na pomidorach kładę ser feta, oliwki, całość polewam pozostałym sosem. Od strony fasolki kładę koperek. Podaje od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować