Sajgonki z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne i chrupiące.

  • 60 min

Składniki:

  • Kilka arkuszy papieru ryżowego
    30 dag piersi z kurczaka
    5-6 grzybów mun
    kilka kiełków fasoli mung
    jedna mała marchewka
    50 g makaronu ryżowego
    dwa liście kapusty pekińskiej
    1 mała cebula
    1 jajko
    sos sojowy i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sajgonki z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy na małą kosteczkę. Grzyby mun i makaron ryżowy zalewamy wrzącą woda na ok 7 minut. Po tym czasie odcedzamy. Grzyby kroimy w paski odcinając twardą część, makaron również siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kapustę siekamy. Dodajemy kiełki i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Doprawiamy do smaku i mieszkamy z jajkiem.
    Arkusze papiery ryżowego pojedynczo namaczamy w letniej wodzie. Wyjmujemy , nakładamy farsz i zwijamy w ruloniki. Smażymy na głębokim oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować