Sajgonki z kurczakiem

5 (189 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Próbowałam robić sajgonki wielokrotnie, tym razem zrobiłam "wariacje" tego dania:) Dodałam to co lubię i zawinęłam w papier ryżowy.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pierś z kurczaka pojedyncza: 1 sztuka
    - por: 0.5 sztuki
    - marchew: 1 sztuka
    - oregano świeże (garść posiekanego): 1 sztuka
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - makaron ryżowy nitki (garść): 1 sztuka
    - olej: 2 łyżki
    - papier ryżowy (okrągłe): 4 sztuki
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sajgonki z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroimy pierś z kurczaka w drobne paski
  • 2. Marchew trzemy na tarce o grubych oczkach
  • 3. por przecinamy na pół ( wzdłuż), potem na cienkie plastry
  • 4. zalewamy makaron wrzątkiem
  • 5. siekamy oregano
  • 6. podsmażamy kurczaka, około 2 minuty, potem dodajemy warzywa, przyprawiamy - mocno:) smażymy około 5 minut, dodajemy makaron - odcedzony, i posiekane oregano - minute podsmażamy - gotowy farsz
  • farsz do sajgonek 7. papier ryżowy zwilżamy lekko , odczekajmy chwilę, nakładamy farsz zwijamy ( jak nasze gołąbki)
  • sajgonki z kurczakiem 8. podsmażamy na rozgrzanym oleju :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować