Sajgonki z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Idealna przekąska z kurczakiem oraz warzywami dla niespodziewanych gości, szybka do przygotowania, pieczona w piekarniku. Podana z sosem Chili.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 pojedynczy filet z kurczaka
    • 1 opakowanie papieru ryżowego
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 cebula
    • 2 cm korzenia imbiru
    • 1 papryczka Chili
    • 1 papryka czerwona
    • 1 marchew
    • Olej do smażenia
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
    • 3 łyżki sosu słodkiego Chili
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sajgonki

Sajgonki z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, kroję bardzo drobno.
    Cebulę, czosnek, imbir obieram, kroję drobno z papryczki chili usuwam nasiona, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
    Do warzyw dodaję mięso, solę, smażę około dziesięciu minut.
  • danie 2. Marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę myję, usuwam nasiona, kroję w bardzo małą kostkę. Warzywa dodaję do mięsa, wlewam sos sojowy, sos chili i smażę jeszcze około dziesięciu minut.
  • danie 3. Sajgonki podaję z sosem Chili.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papier ryżowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować