Sałatka z kurczakiem i brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W naczyniu przygotowujemy marynatę. Pierś myjemy i osuszamy, wkładamy do marynaty i mieszamy.
Odstawiamy na około 30 minut.
W tym czasie myjemy warzywa i brzoskwinie, odsączamy z wody. Brzoskwinie obieramy i kroimy na cząstki. Pierś zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 - 30 minut.
Brzoskwinie zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 10 minut w 200 stopniach.
Upieczone mięso i brzoskwinie studzimy. Osuszoną sałatę dzielimy na małe kawałki, przekładamy do salaterki. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, rozdzielamy i przekładamy na sałatę.
Mięso kroimy na plastry i układamy w salaterce. Dekorujemy brzoskwiniami pomidorkami. Oprószamy do smaku solą i pieprzem.
Komentarze