Cukinia faszerowana fasolką i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną faszerowaną cukinię. Farsz przygotowałam z mieszanki ryżowej, pieczarek i fasoli konserwowej z dodatkiem serka śmietankowego. Polecam na obiad lub kolację.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
    1 woreczek mieszanki ryżowej ( basmati, fasolka, papryka, curry )
    1 średnia cebula
    1 ząbek czosnku
    5 pieczarek
    1 mała puszka czerwonej fasoli konserwowej
    75 g serka śmietankowego z chrzanem
    garść tartego sera mozzarella
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    blaszka
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia faszerowana fasolką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Woreczek z mieszanką ryżową gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. W międzyczasie cukinię myjemy i osuszamy z wody. Kroimy na pół i wydrążamy ze środka miąższ. Fasolę przekładamy na cedzak i odsączamy. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki.
    Na rozgrzanym oleju przesmażmy pokrojone warzywa i pieczarki. Do miski wkładamy wszystkie składniki na farsz i mieszamy. Faszerujemy cukinię i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. Po tym czasie posypujemy serem i zapiekamy kolejne 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować