Rzeżucha w skorupkach jajka-Zajączki

5 (187 ocen)

To żaden przepis,ale propozycja podania rzeżuchy ,której nie może zabraknąć na Wielkanocnym stole.

Składniki:

  • 1 opakowanie nasion rzeżuchy ogrodowej
    wydmuszki z jajek
    waciki kosmetyczne lub wata
    marker permanentny
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Rzeżucha w skorupkach jajka-zajączki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rzeżucha w skorupkach jajka-Zajączki 1. Skorupki wyłożyć płatkami kosmetycznymi,zwilżyć wodą i zasiać rzeżuchę.
  • Rzeżucha w skorupkach jajka-Zajączki 2. Codziennie podlewać lub zraszać wodą.
  • Rzeżucha w skorupkach jajka-Zajączki 3. Buźki zajączków pomalować markerem permanentnym.

Porady

Rzeżuchę wysiewam zawsze tydzień wcześniej. W tamtym roku wysiałam w sobotę przed niedzielą palmową i moje zajączki miały piękne irokezy.:)...hi..hi..

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzeżucha

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować