Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach

4.5 (146 ocen)

Pasują na wielkanocny stół,ale również na różne imprezy.

Składniki:

  • 5 jajek
    piaczarki
    ser
    3 łyżki śmietany
    masło
    bułka tarta
    sól,pieprz
    koperek,pietruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane na ciepło w skorupkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane ( nieobrane) jajka na twardo przecinam na połowę przy użyciu ostrego noża. Ostrożnie wyjmujemy łyżeczką żółtko i białko ze skorupki,żeby nie uszkodzić.Koperek i pietruszkę siekamy drobno. Pieczarki kroimy drobniutko. Podsmażamy lekko na masełku. Ser zcieramy na tarce. Jajka blenderuję,doprawiam solą i pieprzem. Dodajemy śmietanę, pieczarki, ser ,zieleninę i mieszamy. Skorupki napełniamy farszem. Maczamy w bułce tartej. I smażymy na masełku na złoty kolor:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować