Ryżowa zupa krem

4.51 (161 ocen)

Krem z selera i marchewki na bulionie grzybowym, zagęszczony ryżem.

Składniki:

  • 1 większy seler
    2 duże marchewki
    1 średnia biała cebula
    3 ząbki czosnku
    1 pęczek natki pietruszki
    6 łyżek ryżu
    1 L bulionu grzybowego (może być z kostki)
    woda (opcjonalnie)
    pieprz czarny mielony do smaku
    cukier do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (161 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion Zupa krem Krem

Ryżowa zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryżowa zupa krem 1. Seler i marchewki obrać i pokroić na małe kawałki. Cebulę i czosnek posiekać. Warzywa przełożyć do garnka, zalać bulionem - gotować 10 min.
  • Ryżowa zupa krem 2. Po tym czasie dodać ryż i gotować jeszcze 25 min. Pod koniec gotowania dołożyć posiekaną natkę pietruszki. Gdyby zupa była za gęsta, dolać wodę.
  • Ryżowa zupa krem 3. Gotową zupę zblendować i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować