Zupa krem warzywny

4.5 (143 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Delikatny, pyszny krem z warzyw z dodatkiem kalarepy. Można podać go samego lub z grzankami.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 marchewki
    2 pietruszki
    4-5 ziemniaków
    Ćwierć selera
    1 kalarepa
    Bulion warzywny
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion Zupa krem Krem

Zupa krem warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka, zalać bulionem tak, aby przykrył warzywa (zupę można przygotować zalewając warzywa wodą i dodając kostkę rosołową).
    Zupę gotować do momentu aż wszystkie warzywa będą ugotowane na półmiękko. Po czym ściągnąć ją z ognia, zmiksować na krem i doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować