Ryżanka z filetem drobiowym, papryką i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Taką ryżankę z filetem drobiowym, papryką i pieczarkami przygotujemy bardzo szybko. Zupa jest lekka, smaczna i można usłyszeć:-jutro też taką na obiad poproszę:)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety drobiowe
    2 litry bulionu drobiowego
    4 kopiaste łyżki ryżu
    1 szklanka przecieru pomidorowego-passaty
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    30 dag. pieczarek
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    2 listki laurowe
    po 5 ziaren pieprzu czarnego i ziela angielskiego
    1 łyżka przyprawy do mięs
    po 2 gałązki natki pietruszki i selera
    sól i pieprz do smaku
    2 szczypty cukru
    2 szczypty przyprawy Harissa
    Dodatkowo:
    posiekana zielenina do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Ryżanka z filetem drobiowym, papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryżanka z filetem drobiowym papryką i pieczarkami 1. Na maśle podsmażam pokrojonego na kawałki i posypanego przyprawą do mięs fileta, dodaję pokrojone w pół plasterki pieczarki, podsmażam, dodaje pokrojoną w paseczki paprykę i czosnek, podsmażam, dodaję ryż, mieszam, dodaję listki laurowe, ziele angielskie, zalewam bulionem, gotuję ok. 20 minut. Po tym czasie dodaje pokrojoną natkę pietruszki i selera, przecier pomidorowy, cukier , przyprawę Harissa, mieszam, gotuję ok. 5 minut, próbuję, doprawiam solą i pieprzem, mieszam. Całość nakrywam, pozostawiam na 10 minut. Zupę podaję posypaną zieleniną.

Porady

Tak przygotowaną zupę z powodzeniem możemy podać na kolację. Przyprawa Harissa nadaje zupie pikantności, jeśli będą jadły dzieci-lepiej nie dodawać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować