Faszerowana papryka filetem drobiowym,pieczarkami i kaszą

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane papryki, pełne smakowitego farszu, ucieszą domowników i znajomych. Danie doskonałe na obiad, bądź wcześniejszą kolację.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 papryki
    2 filety drobiowe
    1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej-10 dag.
    5 -6 średnich pieczarek
    1 cebul
    2 łyżki masła
    3-4 łyżki oleju
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżka przyprawy do mięs
    sól i pieprz do smaku
    naczynie do pieczenia
    1 szklanka bulionu
    naczynie do zapiekania
    1 łyżka tartego parmezanu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowana papryka filetem drobiowym,pieczarkami i kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowana papryka filetem drobiowym, pieczarkami i kaszą 1. Paprykę kroję na pół-po długości, usuwam gniazda nasienne. Na oleju smażę pokrojonego w kostkę i posypanego przyprawą do mięs fileta drobiowego, odstawiam. Na maśle szklę pokrojoną w kostkę cebulę, dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, podsmażam, dodaję kaszę, koperek, sól,pieprz, mieszam, dodaję fileta, mieszam. Farszem napełniam połówki papryki, układam w naczyniu do zapiekania, podlewam bulionem, nakrywam naczynie, piekę ok. 40 minut w temperaturze 170 stopni. Jeszcze gorące posypuję parmezanem, podaję.

Porady

Farsz doprawiam tak, aby był wyraźny w smaku(sporo pieprzu).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Kasza Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować