Rydze z patelni w śmietanie.

4.47 (177 ocen)

  • 50 min

Pyszne i pachnące grzybki.

  • 50 min

Składniki:

  • około 50 dag rydzów
    2 łyżki masła
    pół szklanki śmietany 12 %
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rydze z patelni w śmietanie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić,opłukać i dokładnie osączyć.Masło roztopić na patelni,wrzucić pokrojone grzyby i smażyć około 30 minut,po tym czasie wlać śmietanę,przyprawić solą i pieprzem.Chwilkę przesmażyć cały czas mieszając.
  • 2. Najlepiej smakują gorące ze świeżym pieczywem.

Porady

Czas smażenia podałam w przybliżeniu,miałam młode rydze więc szybko były miękkie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Rydze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować