Rydze w śmietanie

  • wyświetlono: 4757 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo proste i łatwe w przygotowaniu. Idealny dodatek do mięsa. Możemy je również podać ze świeżym pieczywem.

b
  • 4 porcje
  • 50min
  • Średni

Składniki

0,5 kg rydzy,
2-3 łyżki masła,
1 cebula,
200 ml śmietany,
sól,pieprz,

Sposób przygotowania przepisu:

Rydze w śmietanie

  • 1. Rydze oczyścić, wypłukać, pokroić w paski i wrzucić na osolony wrzątek, gotować około 15 min.
    Pokrojoną cebulę zeszklić na maśle, następnie wrzucić obgotowane grzyby i smażyć około 15-20 minut. Po tym czasie wlać śmietanę, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Chwilkę poddusić cały czas mieszając. Smacznego!

Porady

Obgotowane grzyby możemy zamrozić i wtedy możemy cieszyć się pysznymi grzybki w śmietanie kiedy tylko będziemy mieć na to ochotę

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzybyjesieńdodatek

Komentarze

Podobne przepisy

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Sałata ze śmietaną

Wyrywając sałatę z grządki, przypomniało...

Mizeria z kwaśną śmietaną

Dodane przez: kuchenny świat

Mizeria z kwaśną śmietaną

Prosty przepis na smaczny dodatek...

image-0i444bn

Dodane przez: monika016

Pieczone ziemniaki do obiadu - ze śmietaną,...

Ziemniaki z wody czy puree są smaczne,...

Szpinak ze śmietaną i czosnkiem.

Dodane przez: neliada

Szpinak ze śmietaną i czosnkiem

Szpinak traktowany przez wielu...

Kotlety mielone na kwaśnej śmietanie z serem żółtym

Dodane przez: Martyna1991

Kotlety mielone na kwaśnej śmietanie z serem...

Sekretem doskonałych mielonych...

Matiasy z jogurtem, śmietaną i zielonym ogórkiem

Dodane przez: kuchenny świat

Matiasy z jogurtem, śmietaną i zielonym ogórkiem

Matiasy z sosem z jogurtu i śmietany...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE