Rydze w occie

4.5 (143 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zamknięcie darów jesieni w słoiczku. Takie grzybki są świetną przekąską na imprezach.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg rydzów
    2 szklanki wody,
    szklanka octu,
    liście laurowe,
    ziele angielskie,
    łyżeczka soli,
    łyżka cukru.
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Rydze w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby dokładnie oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie około 10 minut , po czym odcedzić. Wodę zagotować z cukrem, solą i octem. Do każdego słoika włożyć po jednym listku laurowym, po 2 ziarna ziela angielskiego. Do słoików włożyć grzyby, zalać gorącą zalewą, zakręcić wieczka i odwrócić do góry dnem aby wieczka się zassały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Rydze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować