Rydze w occie

  • wyświetlono: 1610 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zamknięcie darów jesieni w słoiczku. Takie grzybki są świetną przekąską na imprezach.

1dd
  • 8 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

2 kg rydzów
2 szklanki wody,
szklanka octu,
liście laurowe,
ziele angielskie,
łyżeczka soli,
łyżka cukru.

Sposób przygotowania przepisu:

Rydze w occie

  • 1. Grzyby dokładnie oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie około 10 minut , po czym odcedzić. Wodę zagotować z cukrem, solą i octem. Do każdego słoika włożyć po jednym listku laurowym, po 2 ziarna ziela angielskiego. Do słoików włożyć grzyby, zalać gorącą zalewą, zakręcić wieczka i odwrócić do góry dnem aby wieczka się zassały.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

grzyby leśneRydzegrzybki marynowanedary lasurydze w occie

Komentarze

Podobne przepisy

KURKI W OCCIE

Dodane przez: pati197799

kurki w occie

przepis na grzyby kurki w occie...

Śliwki w occie

Dodane przez: ewaeu

Śliwki w occie marynowane

Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni....

grz

Dodane przez: dusiowa

Marynowane grzyby (grzyby w occie)

podgrzybki marynowane w occie...

ogórki w occie

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Ogórki w occie

Ogórki w occie używam do sałatek,...

Śliwki w occie

Dodane przez: Świeca Urszula

Śliwki węgierki w occie

Śliwki w occie to doskonały dodatek...

Ogórki w occie jabłkowym

Dodane przez: Wiater Barbara

Ogórki w occie jabłkowym

Ogórki w occie jabłkowym są bardziej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE