Rybne kotlety

5 (168 ocen)

Smaczne na ciepło i zimno ..

Składniki:

  • -sola mrożona 50 dkg
    -bułka tarta 4 łyżki
    -pietruszka zielona 1/2 pęczka
    -cebula 1 sztuka
    -jajka 2 sztuki
    -pieprz cytrynowy
    -olej 1 łyżka
    -sól
    -papryka wędzona 2 szczypty
    DODATKOWO
    -olej do smażenia
    -bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rybne kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożone i osuszone ryby, zmielić przez maszynkę na drobnym sitku.
    Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju, wystudzić.
    Opłukaną pietruszkę drobno posiekać.
    Przełożyć ryby do miski, dodać wystudzoną cebulę, pietruszkę, bułkę tartą , przyprawy, jajka, wyrobić na gładką masę.
    Formować średniej wielkości kotleciki, smażyć na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony po kilka minut.
    Podawać z ziemniakami i surówką z ogórka kiszonego .
    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować