Ryba z Warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciągle ryba po grecku a przecież jest tyle dobrych warzyw, dlatego wypróbowałam coś innego, danie wyszło pyszne.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg dowolnego fileta z ryby
    • Mąka pszenna do obtoczenia
    • 2 jajka
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • 1 opakowanie fasolki szparagowej
    • Kalafior
    • ½ kg marchwi
    • Cebula
    • Koncentrat pomidorowy
    • Tymianek
    • Trochę sosu sojowego
    • Papryka ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajko 1. Fileta kroimy na mniejsze kawałki, solimy.
    Zanurzamy w roztrzepanym jajku.
  • mąka 2. Obtaczamy w mące.
  • ryba 3. Smażymy na rozgrzanym oleju.
  • ryba 4. Układamy w naczyniu.
  • cebula 5. Cebule obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
  • marchew 6. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do cebuli.
  • warzywa 7. Następnie dodajemy fasole oraz kalafior, podlewamy odrobiną wody i prużymy aż warzywa będą miękkie.
  • przyprawy 8. Przyprawiamy solą, sosem sojowym, tymiankiem, papryką.
  • przecier 9. Dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę jeszcze prużymy.
  • ryba 10. Przekładamy warzywa na rybę .
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kalafior Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować