Ryba w sosie słodko-kwaśnym . Wyśmienicie smakuje na zimno jak i na ciepło.
60 min
Składniki:
1 kg filetów z tilapii
małą puszka brzoskwiń
2 ogórki konserwowe
pół słoika papryki konserwowej
2 średnie cebule
kilka łyżek ketchupu i koncentratu pomidorowego
magi,vegeta, pieprz, pieprz ziołowy ,bułka tarta, jedno jajko (do panierowania)
Ryba z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor.
Sos słodko kwaśny:
Na odrobinie oleju smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, brzoskwinie, paprykę i ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Podsmażamy chwilę. Wlewamy sok z brzoskwiń i papryki (ciężko określić proporcje,ponieważ doprawiam to do smaku). Na końcu dodajemy koncentrat, ketchup, vegetę,pieprz i magi. Podajmy z rybą.
Komentarze