Ryba z brzoskwiniami

4.48 (198 ocen)

  • 60 min

Ryba w sosie słodko-kwaśnym . Wyśmienicie smakuje na zimno jak i na ciepło.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg filetów z tilapii
    małą puszka brzoskwiń
    2 ogórki konserwowe
    pół słoika papryki konserwowej
    2 średnie cebule
    kilka łyżek ketchupu i koncentratu pomidorowego
    magi,vegeta, pieprz, pieprz ziołowy ,bułka tarta, jedno jajko (do panierowania)
Wystaw ocenę:

4.48 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor.
    Sos słodko kwaśny:
    Na odrobinie oleju smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, brzoskwinie, paprykę i ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Podsmażamy chwilę. Wlewamy sok z brzoskwiń i papryki (ciężko określić proporcje,ponieważ doprawiam to do smaku). Na końcu dodajemy koncentrat, ketchup, vegetę,pieprz i magi. Podajmy z rybą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować