Ryba pieczona z ziemniakami

4.4 (192 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekkostrawny obiad

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2-4 kawałki ryby, u mnie dorsz czarniak
    4-5 ziemniaków
    1 brokuł
    1 pomidor
    1 cebula
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.4 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba pieczona z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę obsypać solą i pieprzem. Ziemniaki obrać i pokroić w plastry, skropić olejem, posypać przyprawami, wymieszać z pokrojoną cebulą, włożyć do naczynia do zapiekania, przykryć i wstawić do naczynia do zapiekania na 20 minut. Po tym czasie rozsunąć ziemniaki, na dnie naczynia ułożyć kawałki ryby przykryć ziemniakami, na to ułożyć plasterki pomidora i podzielonego na różyczki brokuła. Całość przykryć i zapiekać jeszcze pół godziny w około 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować