Karp w zalewie octowo-pomidorowej

4.49 (160 ocen)

  • 1 min

Potrawa jest szybka w przygotowaniu i prosta.

  • 1 min

Składniki:

  • karp,2 jajka,bułka tarta. Zalewa- 5 szklanek wody,szklanka octu,słoiczek przecieru pomidorowego,3 cebule,cukier (około pół szklanki),sól,pieprz,ziele angielskie,liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karp w zalewie octowo-pomidorowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić na kawałki, przyprawić pieprzem i solą. Opanierować w jaku oraz bułce i usmażyć . Przygotować zalewę- wodę zagotować z octem,przecierem,cebulą pokrojoną w talarki,cukrem i pozostałymi przyprawami. Doprawić do smaku. Gotować około 5 min aż cebula zmięknie.Przestudzoną zalewą zalać ryby. Zostawić w lodówce na 24 godz aż ości zmiękną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować