Ryba w zalewie pomidorowej z cebulką

4.48 (184 ocen)

Filety podawane na zimno w słodko-kwaśniej zalewie z dodatkiem chrupiącej cebulki.

Składniki:

  • 1 kg filetów z dorsza
    sól do smaku
    mąka do panierowania
    olej do smażenia
    4 cebule
    Zalewa:
    1 litr wody
    6 łyżek octu
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka soli
    3 liście laurowe
    3 ziela angielskie
    4 kuleczki pieprzu czarnego

Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Przekąski

Ryba w zalewie pomidorowej z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba w zalewie pomidorowej z cebulką 1. Filety z ryby posypujemy solą, obtaczamy w mące i na patelni na niewielkiej ilości oleju i smażymy z obu stron. Przekładamy do dużego naczynia. Następnie podsmażamy cebulę pokrojoną w krążki do zeszklenia i układamy ją na wcześniej usmażona rybę.
    W garnku gotujemy składniki na zalewę. Zalewamy rybę z cebulą. Odstawiamy na kilka godzin żeby składniki się przegryzły. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować