ryba w sosie słodko pikantnym

4.48 (154 ocen)

  • 30 min

przepis podsłucham w kolejce w sklepie ;) od razu mnie zafascynował i postanowiłam go zrobić.Wszystkim domownikom bardzo posmakował i od tamtej pory potrawa ta często gości na naszym stole

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe
    1 szklanka maki pszennej
    1/2 szklanki mleka
    2 jajka
    sól
    pieprz

    1 kg filetów rybnych
    puszka ananasów
    4 duże cebulki
    250 gram keczupu pikantnego
    300 gram papryki konserwowej z zalewa

Wystaw ocenę:

4.48 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w sosie słodko pikantnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rybne porcjować i usmażyć w cieście naleśnikowym na głębokim oleju.

    Cebule pokroić w dużą kostkę podsmażyć na patelni. Paprykę konserwową oraz ananasa również pokroić w kostkę.Wszystkie składniki połączyć i zalać zalewa ananasową oraz woda z papryki.Następnie dodać keczup pikantny i dokładnie wymieszać.Ryby układać warstwami w misce na przemian z przyrządzoną mieszanką i zalać pozostała zalewą.

Porady

przyrządzone ryby należy włożyć do lodówki na około 1 godz w celu przegryzienia się składników

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować