Ryba po grecku z pieczarkami

4.5 (177 ocen)

  • 40 min

szybko i smakuje każdemu;)

  • 40 min

Składniki:

  • 1kg filetów rybnych (dowolny rodzaj)
    0,5 kg pieczarek
    5-6 marchewek
    2 pietruszki
    1/2 selera
    2 cebule
    koncentrat
    olej
    przyprawy( sól, pieprz, przyprawa do ryb,papryka, cukier. itp.)
    jajko
    cytryna
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba po grecku z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę skropić sokiem z cytryny na ok. 1 godz. Następnie usmażyć.
  • 2. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tartce. Kolejno dusić na patelni. Podsmażyć posiekaną cebulkę z drobno pokrojonymi pieczarkami, dodać sól, pieprz, natkę.
  • 3. Wyłożyć na warstwę "mieszanki" z patelni w naczyniu żaroodpornym . Na to wykładamy usmażoną rybkę. Następnie "mieszankę", rybę. Tak, aby wyszły nam warstwy.
  • 4. Całość zapiec w piekarniku w przykrytym naczyniu żaroodpornym - około 25 minut, w temp. 180'C.

Porady

można zwiększyć ilość warzyw i pieczarek, żeby było więcej dodatków do rybki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować