Ryba po grecku

4.5 (182 ocen)

Moja wersja ryby po grecku.

Składniki:

  • 500g filetów z mintaja
    80g pora
    3 marchewki
    1 pietruszka korzeń
    1 czerwona cebula
    1/2 szklanki oleju rzepakowego
    1/2 szklanki zimnej wody
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki pikantnego ketchupu
    mąka pszenna do panierowania
    tłuszcz do smażenia filetów
    3 ziela angielskie
    2 liście laurowe
    sól, pieprz, wegeta, zioła prowansalskie do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Ryba po grecku

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filety z mintaja opanierowane i usmażone 1. Filety z mintaja pokroić na kawałki, każdy osolić i opanierować w mące pszennej i usmażyć na tłuszczu.
  • warzywa 2. Marchew, pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora pokroić w piórka, cebulę w drobną kostkę. Warzywa smażyć na oleju ok 10min. Dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, liście laurowe, ziela angielskie i wodę, dusić kolejne 10min. Doprawić do smaku.
  • Przekładanie ryby i sosu 3. W naczyniu układać na przemian raz sos raz rybę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować