Ryba po grecku

  • wyświetlono: 3083 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Moja wersja ryby po grecku.

anka1988

Składniki

500g filetów z mintaja
80g pora
3 marchewki
1 pietruszka korzeń
1 czerwona cebula
1/2 szklanki oleju rzepakowego
1/2 szklanki zimnej wody
4 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki pikantnego ketchupu
mąka pszenna do panierowania
tłuszcz do smażenia filetów
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
sól, pieprz, wegeta, zioła prowansalskie do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po grecku

  • filety z mintaja opanierowane i usmażone1. Filety z mintaja pokroić na kawałki, każdy osolić i opanierować w mące pszennej i usmażyć na tłuszczu.
  • warzywa2. Marchew, pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora pokroić w piórka, cebulę w drobną kostkę. Warzywa smażyć na oleju ok 10min. Dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, liście laurowe, ziela angielskie i wodę, dusić kolejne 10min. Doprawić do smaku.
  • Przekładanie ryby i sosu3. W naczyniu układać na przemian raz sos raz rybę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodymintajfilet z mintajaRyba po greckuryba z warzywamiryba świątecznaryba na święta

Komentarze

Podobne przepisy

Ryba po grecku.

Dodane przez: BABECZKA 35

Ryba po grecku

Moja wersja ryby po grecku.U mnie...

ryba po grecku

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Ryba po grecku

Obowiązkowa pozycja Świąteczna...

RYBA PO GRECKU

Dodane przez: suzana

RYBA PO GRECKU

Najłatwiejsza potrawa z ryby ,która...

Ryba po grecku

Dodane przez: Klaudia0318

Ryba po grecku

Coraz bliżej święta,coraz bliżej...

Ryba po grecku

Dodane przez: MałaMi

Ryba po grecku

Ryba po grecku to danie nie tylko...

ryba (nie) po grecku

Dodane przez: ginger

Ryba (nie) po grecku

Inna wersja „Ryby po grecku“, odbiega...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE