PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ryba po greckuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/11/9db9c2571c4717ec553240b6b50eaed4a7f077ed.jpeg46083456http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ryba-po-grecku-215
500g filetów z mintaja
80g pora
3 marchewki
1 pietruszka korzeń
1 czerwona cebula
1/2 szklanki oleju rzepakowego
1/2 szklanki zimnej wody
4 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki pikantnego ketchupu
mąka pszenna do panierowania
tłuszcz do smażenia filetów
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
sól, pieprz, wegeta, zioła prowansalskie do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Ryba po grecku
1.
Filety z mintaja pokroić na kawałki, każdy osolić i opanierować w mące pszennej i usmażyć na tłuszczu.
2.
Marchew, pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora pokroić w piórka, cebulę w drobną kostkę. Warzywa smażyć na oleju ok 10min. Dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, liście laurowe, ziela angielskie i wodę, dusić kolejne 10min. Doprawić do smaku.
3.
W naczyniu układać na przemian raz sos raz rybę.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze