Ryba po grecku

4.5 (176 ocen)

Mój sposób na tradycyjną rybkę po grecku!

Składniki:

  • filety rybne – u mnie dorsz w ilości 1,5kg

    marchew – 7-8 sporych sztuk

    seler – 0.5szt.

    pietruszka – 1 duża lub 2 mniejsze

    por – 1spora szt.

    koncentrat pomidorowy – 1puszeczka

    sól

    pieprz

    olej

    musztarda
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby usmażyć obtaczając uprzednio w mące. Por pokroić w półplsterki; marchew, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa poddusić na odrobinie oleju, a potem podlać wodą i dusić do miękkości, dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodaję też odrobinę musztardy. Na końcu zostaje przekładać filety rybne warzywami – najlepsze na drugi dzień , bo potrawa zdąży się przegryźć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować