Rurki z malinowym kremem

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Smaczne i kolorowe nadziewane kruche rurki z kremem o smaku malinowym .Idealne do zrobienia dla dzieci na kinderbal .Ja zrobiłam je dla mojej córeczki:)

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto;
    6 szkl. mąki
    1 kostka masła
    1 kostka margaryny
    1 szkl. śmietany kwaśnej
    3 żółtkla
    szczypta soli
    Różowy krem:
    3 szkl. mleka
    3 budynie o smaku malinowym
    5 łyżek cukru
    2 żółtka
    1 galaretka o smaku malinowym
    1,5 kostki masła
    Dodatkowo:2 białka ,cukier różowy błyszczący Dr.Oetkera

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Rurki

Rurki z malinowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać,dodać szczyptę soli,zetrzeć na grubej tarce 2 schłodzone kostki tłuszczu,Zagniatając ciasto dodać żółtka,wlewać powoli schłodzoną śmietanę i zarobić gładkie ciasto.Włożyć na co najmniej 4 godz.do lodówki.Ciasto cienko wałkować na posypanej mąką stolnicy na gr ok.5 mm.Ciąć ciasto na paski szerokości 2 cm.Nawijać ciasto na metalowe rurki. Rurki smarować roztrzepanym białkiem i posypać cukrem różowym.Ułożyć na blaszce do pieczenia.Włożyć do nagrzanego piekarnika do ok.190 stopni i piec na złoty kolor.Gorące rurki ściągamy z foremek.Studzimy.Nadziewamy przygotowanym kremem za pomocą szprycy.
    Masa:2 szkl. mleka zagotować z cukrem.W 1 szkl. zimnego mleka roztrzepać żółtka i rozmieszać budynie.Wlać na gotujące się mleko i mieszając ugotować gęsty budyń.Ściągnąć goracy budyń z kuchenki i wsypać galaretkę w proszku i energicznie mieszać ,do rozpuszczenia galaretki.Wystudzić.Masło utrzeć na puch i stopniowo ciągle ucierając mikserem dodawać po 1 łyżce budyniu.

Porady

Rurki najlepiej smakują na drugi dzień,dobrze schłodzone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

rurki

To może cię zainteresować