Rurki z kremem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Rozpływają się w ustach.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
    Krem:
    0,5 litra mleka
    10 dag cukru kryształu
    4 łyżki mąki krupczatki
    150 gram masła
    2 żółtka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Rurki

Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozcinamy na paski szerokości 1,5-2 cm. Z jednej porcji wychodzi ok 16 rurek. Nawijamy je na foremki i pieczemy na wysmarowanej margaryną blasze w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 min (muszą się zarumienić i dopiec).
    Mleko, żółtka, cukier, cukier wanilinowy i mąkę mieszamy. Gotujemy budyń. Masło ucieramy, stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Masą napełniamy szprycę i wypełniamy upieczone rurki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować