Rurki z kremem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Rurki z kremem

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    opakowanie ciasta francuskiego
    cukier trzcinowy
    żółtko
    margaryna lub olej
    Krem:
    250 g serka mascarpone
    150 – 200 ml śmietany 36% lub 30%
    1 łyżka cukru pudru
    można użyć śmietan fix
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Rurki

Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób wykonania:
    Piekarnik nagrzać 220 stopni. Płat ciast rozwinąć i pokroić na paski – około 10-12. Paski będą miały około 2-3 cm szerokości. Metalowe stożki nasmarować olejem lub margaryną. Paski ciasta nawijać na metalowe stożki, ja zaczynam od szerszej strony ku węższej. Paski ciasta muszą nachodzić na siebie. Gotowe rurki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w pozycji leżącej. Gotowe rurki posypać cukrem. Piec ok 10-13 min – do momentu aż rurki będą rumiane. Po włożeniu blaszki do piekarnika zmniejszyć temperaturę 200-210 stopni.
    Po upieczeniu wyjąć metalowe rurki. Schłodzić. Rurki przechowywać w zamkniętym pudełku.
    Po przestudzeniu napełniać kremem i posypać cukrem pudrem.


    Krem:
    Składniki na krem połączyć robotem na wysokich obrotach. Szprycą nakładać do rurek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować