Rurki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób wykonania:
Piekarnik nagrzać 220 stopni. Płat ciast rozwinąć i pokroić na paski – około 10-12. Paski będą miały około 2-3 cm szerokości. Metalowe stożki nasmarować olejem lub margaryną. Paski ciasta nawijać na metalowe stożki, ja zaczynam od szerszej strony ku węższej. Paski ciasta muszą nachodzić na siebie. Gotowe rurki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w pozycji leżącej. Gotowe rurki posypać cukrem. Piec ok 10-13 min – do momentu aż rurki będą rumiane. Po włożeniu blaszki do piekarnika zmniejszyć temperaturę 200-210 stopni.
Po upieczeniu wyjąć metalowe rurki. Schłodzić. Rurki przechowywać w zamkniętym pudełku.
Po przestudzeniu napełniać kremem i posypać cukrem pudrem.
Krem:
Składniki na krem połączyć robotem na wysokich obrotach. Szprycą nakładać do rurek.
Komentarze