Rumkugeln

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Czyli słynne austriackie, rumowe pralinki.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - gorzka czekolada: 100 gramów
    - cukier puder: 50 gramów
    - mielone mogdały (mogą też być orzechy włoskie lub laskowe): 80 gramów
    - herbatniki: 40 gramów
    - rum: 2 łyżki
    - olejek rumowy: 1 łyżka
    - masło: 50 gramów

    - kakao (można wykorzystać tylko jedną z "panierek"): 1 łyżka
    - lub wiórki kokosowe: 2 łyżki
    - lub kakaowa posypka: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rumkugeln - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę topimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem, wsypujemy migdały i pokruszone (na proszek) wałkiem ciastka. Wlewamy rum i czekoladę. Mieszamy, schładzamy w lodówce. Mokrymi rękoma formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w "panierce". Schładzamy ponownie. Można przechowywać w metalowej puszce.

    Do czasu przygotowania nie wliczyłem czasu schładzania. powinno wyjść 12 sztuk.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorzka czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Rumkugeln (austriackie pralinki rumowe)

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rumkugeln

kasiunia Pochodzą z kuchnia austriackiej.

To może cię zainteresować