Rukola z tuńczykiem, jajkiem i granatem

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

Rukola, tuńczyk na ostro, jajeczko, granat - po prostu pycha :)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 garści rukoli,
    pół puszki tuńczyka z grillowaną papryką,
    2 ugotowane jajka,
    czubata łyżka ziaren granatu,
    2 łyżeczki uprażonego słoneczniku,
    świeżo zmielony pieprz,
    sól morska
    oliwa,
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Rukola z tuńczykiem, jajkiem i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rukolę opłukać, osuszyć i rozłożyć na talerzu. Tuńczyka osączyć, podzielić na mniejsze kawałki, ugotowane jajka pokroić - rozłożyć na rukoli. Wszystko posypać uprażonym słonecznikiem i ziarnami granatu, skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować