Rukola z jajkiem i serem żółtym

4.5 (195 ocen)

  • 30 min

Lekka propozycja na wiosenne śniadanko:), serdecznie polecam i zapraszam:)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 pomidory rzymskie
    1/2 ogórka zielonego
    1/4 cebuli
    2 gałązki natki pietruszki
    1 duża garść rukoli
    3 plastry sera żółtego
    3 jajka
    2 łyżki octu
    1 łyżka śmietany 12%
    1 łyżka majonezu
    sól,świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajka na twardo

Rukola z jajkiem i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Umyte i suche pomidory pokroić w dużą kostkę. Ogórka obrać i także pokroić w dużą kostkę. Cebulę i natkę poszatkować drobno. Sprawioną rukolę porwać w palcach i wrzucić do miski z warzywami. Ser pokroić w cienkie paseczki a potem paseczki przekroić na pół. Każde jajko pokroić na ćwiartki i każdą ćwiartkę na pół. Dodać do miski. Doprawić solą i pieprzem. W osobnej miseczce wymieszać ocet z majonezem i śmietaną. Przelać mieszankę do miski z sałatka i delikatnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 15 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować