Rozkoszniaki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Delikatne ciasteczka, które możesz przełożyć swoim ulubionym dżemem. Doskonałe dla wszystkich milośników kokosa i nie tylko. ;)

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    ½ kostki margaryny (np Palmy)
    3/4 szkl cukru
    Cukier wanilinowy
    1 jajko
    1 1/2 szkl mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szklanka wiórków kokosowych
    1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych

    Dżem do przełożenia

    Masa:
    ½ szkl kaszy manny
    1 szkl mleka
    Cukier wanilinowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Dżemy

Rozkoszniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzyj z cukrem.
  • 2. Dodaj resztę składników i dokładnie wymieszaj.
  • 3. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, układaj na blasze wyłożonej papierem i każdego lekko spłaszcz widelcem.
  • 4. Piecz 10-15 minut w temp ok. 200C. Delikatnie wyjmij z formy i poczekaj aż wystygną i zrobią się twarde.
  • 5. Mleko zagotuj z kaszą, cukrem na gęstą masę i odstaw do wystygnięcia.
  • 6. Jedną połówkę smaruj dżemem, drugą masą i razem sklejaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować