Rożki z ciasta filo

4.5 (166 ocen)

  • 20 min

Ciasto filo pochodzi z kuchni greckiej. Istnieje ryzyko, że w towarzystwie ulubionego farszu, na stałe zagości i w Waszych kuchniach :)

  • 20 min

Składniki:

  • CIASTO NA OK. 16 ROŻKÓW:
    * 10 łyżek mąki
    * 1/4 szklanki mleka
    * 2 łyżeczki cukru
    * 1 łyżka oleju
    * szczypta soli

    FARSZ:
    * 2 jabłka
    * kisiel morelowy
    * cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rożki z ciasta filo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składanie 1. Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Przygotować gęsty kisiel z dodatkiem cukru, połączyć z jabłkami. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, rozwałkować jak najcieniej. Wykrawać pasy ok. 7cm x 25cm, nakładać po jednej łyżce farszu i zawijać w trójkąty. Piec do zrumienienia w 180 stopniach. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować