Rożki z ciasta filo

  • wyświetlono: 2729 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Ciasto filo pochodzi z kuchni greckiej. Istnieje ryzyko, że w towarzystwie ulubionego farszu, na stałe zagości i w Waszych kuchniach :)

BetiS
  • 20min

Składniki

CIASTO NA OK. 16 ROŻKÓW:
* 10 łyżek mąki
* 1/4 szklanki mleka
* 2 łyżeczki cukru
* 1 łyżka oleju
* szczypta soli

FARSZ:
* 2 jabłka
* kisiel morelowy
* cukier

Sposób przygotowania przepisu:

Rożki z ciasta filo

  • składanie1. Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Przygotować gęsty kisiel z dodatkiem cukru, połączyć z jabłkami. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, rozwałkować jak najcieniej. Wykrawać pasy ok. 7cm x 25cm, nakładać po jednej łyżce farszu i zawijać w trójkąty. Piec do zrumienienia w 180 stopniach. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciez_roznych_stron_swiatakonkurs_podróże

Komentarze

Podobne przepisy

Pyszne rożki.

Dodane przez: BABECZKA 35

Półfrancuskie rożki z nutellą

Takie rożki są pyszne, wprost idealne....

Rożki drożdżowe z makiem

Dodane przez: AnetaJ

Rożki drożdżowe z makiem

To proste rogaliki z ciasta drożdżowego,...

image-2beld4w

Dodane przez: Alex M

Francuskie rożki z twarożkiem

Szybkie i proste w przygotowaniu...

Rożki z kremem rabarbarowym

Dodane przez: Świeca Urszula

Rożki z rabarbarem

Kruche rożki nadziane kremem rabarbarowym

rożki z rabarabarem ilovebake

Dodane przez: wwwilovebakepl

DROŻDŻÓWKI – ROŻKI Z RABARBAREM

Rożki są bardzo proste do zrobienia...

rożki drożdzowe z orzechami

Dodane przez: klementynka

drożdżowe rożki z orzechami

Zamiast zrobić duże rogale postawiłam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE