Rożki z ciasta francuskiego z malinami

  • wyświetlono: 1590 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Rożki z malinami to świetna przekąska którą przygotujecie w 15 min. Polane lukrem i palce lizać.

DSC_3377_Perfect365
  • 12 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 100 g malin
- 100 g cukru pudru
- 1-2 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Rożki z ciasta francuskiego z malinami

  • 1. Gotowe ciasto francuskie kroimy na 12 kwadratów a następnie wkładamy po 3-4 maliny i składamy na pół tak aby ciasto stworzyło trójkąt. Dociskamy mocno rogi i zagniatamy widelcem jak pierogi. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 195 stopni przez 15 minut.
  • 2. Do szklanki dodajemy cukier puder i stopniowo sok z cytryny do uzyskania lukru o gęstości jaką potrzebujemy. Jeśli chcecie uzyskać lukier mniej gęsty można dodać jeszcze łyżeczkę ciepłej wody. Wystudzone rożki polewamy gotowym lukrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskieciastka francuskieciastka z lukremrożki z malinamiciastka ze świeżymi owocami
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasteczka z domowym budyniem

Dodane przez: MarciaDG92

Ciastka z ciasta francuskiego nadziane domowym...

To bardzo smaczne ciasteczka z...

Rurki

Dodane przez: Natalia Nędza

Rurki z ciasta francuskiego

Rurki z ciasta francuskiego z kremem...

image-0qyoilm

Dodane przez: WeronikaJ

Ciastka "ślimaczki" z ciasta francuskiego...

Chrupiące ciasto francuskie w połączeniu...

ciasteczka z ciasta francuskiego z bananem

Dodane przez: Elwira

Ciasteczka z francuskiego ciasta z bananem

Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu...

CIASTO FRANCUSKIE Z JABŁKIEM

Dodane przez: magdzia44448

CIASTO FRANCUSKIE Z JABŁKIEM

Ciasteczka najlepiej smakują na...

Pączki

Dodane przez: Monika - blog Via Gusto

Mini pączki z ciasta francuskiego

Przepis na pączki z ciasta francuskiego...