Rożki z ciasta filo z jabłkami

4.38 (175 ocen)

  • 20 min

Szybkie, proste i smaczne

  • 20 min

Składniki:

  • * na 6 rożków
    4 arkusze ciasta filo
    2 łyżki oleju
    0,5 l prażonych jabłek
    brązowy cukier
Wystaw ocenę:

4.38 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rożki z ciasta filo z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arkusze ciasta filo złożyć po 2 razem i przeciąć w szerz arkusza na 3 pasy.
    W ten sposób otrzymamy 6 pasów na rożki.
  • 2. Każdy prostokąt ciasta(warstwę u góry) posmarować odrobiną oleju. Na każdym pasie ciasta położyć w dole po ok.2 łyżki prażonych jabłek.
  • 3. Każdy z pasów zwinąć w trójkąty. (Najpierw w lewo, później do góry, w prawo, do góry). Wierzch trójkątów posmarować odrobiną oleju i posypać brązowym cukrem.
  • 4. Piec ok. 15 min w 220 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Sprawdź też: Ciasto filo - najciekawsze przepisy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować