Tagine z kurczaka z warzywami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tagine z kurczaka z warzywami. Proste, a jednocześnie pyszne i bardzo aromatyczne danie z kurczakiem i warzywami.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kurczak w kawałkach
    pasta harissa
    sól
    pieprz
    duży ziemniak
    kawałek selera
    kilka szalotek
    kilka pomidorów koktajlowych
    kilka mini papryczek
    kilka mini marchewek
    kilka mini bakłażanów
    kilka mini cukinii
    liść jarmużu
    łyżka masła

    kolendra, pietruszka lub koperek do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagine z kurczaka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka nacieramy solą, pieprzem oraz harissą. Kurczaka układamy na dnie naczynia tagine. Warzywa kroimy na duże kawałki, oprószamy solą i pieprzem, układamy na kurczaku.
    Naczynie wkładamy do zimnego piecyka, nastawiamy temperaturę na 200 stopni, gdy piecyk osiągnie tę temperaturę zmniejszamy do 150 stopni C. Pieczemy przez godzinę. Tagine podajemy z sosem jogurtowo-ziołowym. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować