Rozgrzewający strogonow z ryżem

4.5 (189 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób

warzywny z nutką pikanterii oraz z dodatkiem ryżu.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 70dag łopatki wieprzowej
    4papryki czerwone
    3ogórki kiszone
    0,5kg pieczarek
    2cebule
    2-3łyżki koncentratu pomidorowego
    1l bulionu drobiowego
    1łyżeczka ostrej papryki
    1łyżeczka slodkiej papryki
    3łyżeczki przyprawy do mięs
    2liście laurowe
    3ziela angielskie
    2łyżki masła
    2łyżki śmietany
    Mąka Sól, pieprz
    2saszetki ryżu
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Strogonow Dania główne

Rozgrzewający strogonow z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę i obtaczamy w mące i przyprawie do mięs. Podsmażamy na maśle. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodać ziele angielskie i liścia laurowego.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, pieczarki również obieramy i kroimy w plastry.Podsmażamy z cebulą i dodać do mięsa.
  • 3. PAprykę i ogórki pokroić w małe kawałki. Dodać do reszty. Gotujemy pod przykryciem ok 30min. Doprawić do smaku przyprawami
  • 4. Koncentrat pomidorowy wymieszać ze śmietaną i 1/2 łyżeczki mąki, przełożyć do garnka.
  • 5. Ryż ugotować do miękkości , przełożyć do strogonowa i chwilkę podgotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Papryka Warzywa Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować