REKLAMA
To była miłość od pierwszego zapachu, pierwszego kęsa. To mój swoistego rodzaju tester - odnoszę się z lekką rezerwą do osób, które nie podzielają mojej "miłości":)
(średnia 0 z 0 głosów)
Danie jednogarnkowe i dobre na wielki głód. Domowe wykonanie chilli con carne.
Ostre przyprawy, cudowny aromat i rozgrzewające działanie dodadzą nam sił nawet w najbardziej mroźne dni. Idealny obiad na zimę.
Chilli con carne, czyli jedno z najbardziej popularnych dań jednogarnkowych. Syte, rozgrzewające i aromatyczne jest świetną propozycją na chłodne zimowe dni.
Sycące danie z mielonego mięsa,fasoli,pomidorów,cebuli,czosnku.Wspaniale smakuje,wzbogacone o wyrazistą nutę słodkiej papryki oraz ostrego chili.
Chilli con carne to tradycyjna potrawa kuchni meksykańskiej spotykana często jako fastfood w amerykańskich barach. Główne składniki to papryka, cebula, czosnek, pomidory i mielone wołowe mięso, najczęściej z dodatkiem czerwonej fasoli. Bardzo proste do przygotowania i dość szybkie danie.
Jedna z ulubionych moich potraw. Lubię ją nie tylko jeść, ale również robić :-)
Komentarze