Rozgrzewająca zupa z curry

0 (0 ocen)

  • 35 min

W chłodne i zimne dni najczęściej przygotowuję dania z dodatkiem curry, które mocno rozgrzewa. Tym razem jest to warzywna zupa. Ostrzegam rozgrzewa bardzo mocno. Przygotowuję się ja błyskawicznie.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 skrzydełka drobiowe
    5 ziemniaków
    150 g makaronu gnocchi
    2 marchewki
    150 g zielonej fasolki szparagowej
    250 g mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchew, por)
    1 łyżeczka curry
    0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
    Sól
    Pieprz
    1 kostka rosołowa
    2 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    2 litry wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Curry

Rozgrzewająca zupa z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę, wkładamy skrzydełka i gotujemy. Zbieramy szum. Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w mała kosteczkę. Wkładamy do gotujących się skrzydełek. Dodajemy kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie. Dokładamy fasolkę szparagową i mieszankę warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem, ostrą czerwoną papryką i curry. Gotujemy do miękkości warzyw. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie i gdy jest już miękki przekładamy do warzyw pod koniec gotowania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować