W chłodne i zimne dni najczęściej przygotowuję dania z dodatkiem curry, które mocno rozgrzewa. Tym razem jest to warzywna zupa. Ostrzegam rozgrzewa bardzo mocno. Przygotowuję się ja błyskawicznie.
35 min
Składniki:
2 skrzydełka drobiowe
5 ziemniaków
150 g makaronu gnocchi
2 marchewki
150 g zielonej fasolki szparagowej
250 g mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchew, por)
1 łyżeczka curry
0,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
Sól
Pieprz
1 kostka rosołowa
2 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
2 litry wody
Rozgrzewająca zupa z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlewamy wodę, wkładamy skrzydełka i gotujemy. Zbieramy szum. Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w mała kosteczkę. Wkładamy do gotujących się skrzydełek. Dodajemy kostkę rosołową, liść laurowy i ziele angielskie. Dokładamy fasolkę szparagową i mieszankę warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem, ostrą czerwoną papryką i curry. Gotujemy do miękkości warzyw. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie i gdy jest już miękki przekładamy do warzyw pod koniec gotowania.
Komentarze